MENIU

Capitala, în SCENARIUL ROȘU covid: Noile măsuri aprobate în ședința CMBSU - Hotărâre

Noile măsuri aprobate în ședința CMBSU

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat măsurile aferente trecerii de pragul de 3/1000 de locuitori.

Noile măsuri aprobate în ședința CMBSU

- Restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

- masca medicală este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise. Atenție! Sunt permise doar măști de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2, cele din material textil fiind considerate neconforme.

Excepție de la purtarea măștii fac: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele singure în birou, reprezentanții cultelor religioase, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante și persoanele cu dizabilități cognitive.

- Magazinele alimentare, deschise între 05:00-22:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

- Magazinele non-alimentare, deschise între 05:00-22:00, doar cu certificat COVID, iar în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu. În magazinele non-alimentare mai mici de 200 mp, nu este necesară prezentarea certificatului COVID.

- Nunți, botezuri, mese festive, interzise

Mai multe articole despre:
masuri hotarare scenariul rosu capitala