MENIU

Canicula, înlocuită de FURTUNI: mai multe zone din țară, afectate de inundații și grindină. Temperaturile au SCĂZUT semnificativ - FOTO&VIDEO

Efecte furtună/ Foto Facebook Benedek Huszár János
Efecte furtună/ Foto Facebook Benedek Huszár János

Este alertă de furtuni puternice în mai multe zone din țară, iar vreme se va răci în aceste zile, temperaturile vor scădea cu peste 10 grade. Vijeliile au făcut deja prăpăd în țară. La Brăila, apa de pe străzi a depășit jumătate de metru după ce capacele canalelor au sărit din cauza presiunii. În Bacău, un strat gros de grindină s-a așternut în numai câteva minute. Într-un cartier din Cluj Napoca a plouat atât de mult încât apa a inundat curți și a ajuns chiar și în case. 

Sistemul de canalizare din municipiul Brăila a cedat în fața ploilor torențiale. Apa a depășit jumătate de metru pe unele străzi.

Cinci copaci au fost smulși din rădăcini, iar unul a căzut peste o casă.

Cinci autovehicule au rămas imobilizate în zona plajei Lipovenești, pe malul Dunării. Un camion ISU a intervenit pentru evacuarea acestora.

În orașul Baraolt din Covasna, mai multe străzi au fost inundate după ce aversele au depășit și 80 de litri pe metrul pătrat în anumite zone.



După o ploaie torențială care nu s-a oprit timp de zeci de minute, în municipiul Bacău a început să cadă grindina. Un strat gros de greață s-a așternut în curțile oamenilor.



Și în Florești, în județul Cluj, o ploaie torențială de doar câteva minute a făcut ravagii. Canalizările nu au mai făcut față, iar apa a curs șiroaie pe străzi, curți și a intrat chiar și în case.

Mai multe articole despre:
furtuni furtuni romania inundatii grindina frig