MENIU

Când va ajunge vaccinul anti-COVID în România. Tătaru: Septembrie, lună de încercare pentru români

Când va ajunge vaccinul anti-COVID în România. Tătaru: Septembrie, lună de încercare pentru români

Primele doze de vaccin anti-covid ar putea ajunge la noi în țară după 1 ianuarie. Anunțul a venit din partea Ministrului Sănătății. Nelu Tătaru a declarat că România, prin Comisia Europeană, a cerut peste 10 milioane de doze. 

În prima tranșă, vom beneficia însă de aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Totodată, Nelu Tătaru a atras atenția că luna septembrie este o lună de încercare, având în vedere apropierea sezonului gripal și revenirea elevilor la școală. 

"Minsiterul Sanatatii, prin intermediul Comisiei Europene, este in acel lant de distribuitie a unui viitor vaccin care, in acest moment, se afla in faza 1, faza 2, un inceput de faza 3 pentru unele din aceste firme, sunt 5 firme cu care Comisia Europeana discuta in acest moment. Speram ca, dupa 1 ianuarie, sa putem beneficia si de primele doze de vaccin. Avem o luna septembrie destul de grea, am inceput cu alte masuri de reluare a activitatilor, restaurante, cinematografe, teatre, reintoarcerea din concedii, reinceperea scolii, o luna de campanie electorala - alegeri locale, o luna de incercare", a declarat Nelu Tătaru.