MENIU

Când se reiau spectacolele? Noi reguli pentru actori anunțate de ministrul Culturii

Concertele și spectacolele în aer liber s-ar putea relua începând cu luna iunie, a anunțat marți ministrul Culturii - Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a explicat la Europa FM: “Evenimentele în aer liber trebuie să fie clar într-un perimetru delimitat, pentru că altfel se riscă a se ajunge la imposibilitatea implementării normelor. Vorbim de acea distanțare fizică între spectatori, cel mai probabil pe grupuri, fiindcă nu poți separa familiile. Ar trebui acceptate grupuri de două-trei persoane, dar se pot face excepții la familiile cu doi sau trei copii. Normele trebuie implementate atât pe scenă cât și în public, iar cei din zona sanitară ne-au atras atenția că riscul este la fel de mare și pe scenă”.

Ministrul Culturii spune că se vor face demersuri pentru testarea actorilor împotriva noului coronavirus: “Și în cazul reluării filmărilor, setul de norme propus chiar de producători, în mod clar se specifică evitarea scenelor care presupun o apropiere foarte mare între actori. În discuția pe care am avut-o cu mediul artistic, la care a participat și premierul, vorbeam la un moment dat de o testare a actorilor înainte de fiecare spectacol. Asta și în măsura în care capacitatea de testare a statului va permite acest lucru, atât pentru mediul cutural cât și pentru cel sportiv”.

Mai multe articole despre:
bogdan gheorghiu spectacole