MENIU

Când se bea, de fapt, cafeaua: înainte sau după micul dejun? Greșeala pe caree o fac mulți

Când se bea cafeaua? Foto/Arhivă

Conform unui nou studiu, această băutură extrem de îndrăgită poate face mai mult rău decât bine, asta dacă este consumată înainte de micul dejun.

Majoritatea oamenilor din lume își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Această băutură delicioasă și extrem de aromată are puterea de a ne trezi și de a ne oferi energia necesară pentru întreaga zi. Însă, tu știi când se bea, de fapt, cafeaua? Înainte sau după micul dejun? Puține persoane știu asta!

Este bine sau nu să bei cafeaua înainte de micul dejun

Din ce în ce mai multe cercetări se concentrează asupra cafelei și a efectului său asupra sănătății. Din fericire pentru iubitorii acestei băuturi, majoritatea studiilor arată că consumul de cafea are efecte pozitive importante și uneori aproape terapeutice sau preventive asupra sănătății noastre.

Cu toate acestea, chiar și consumul de cafea are condițiile sale pentru menținerea acestor beneficii pentru sănătate. Conform unui nou studiu, această băutură extrem de îndrăgită poate face mai mult rău decât bine, asta dacă este consumată înainte de micul dejun.

Ce riști dacă bei cafea pe stomacul gol

Specialiștii de la Centrul pentru Nutriție, Exercițiu și Metabolism de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) au efectuat, de curând, un studiu și au descoperit că consumul cafelei înainte de micul dejun crește nivelul zahărului din sânge.”Știm că aproape jumătate dintre noi ne vom trezi dimineața și, înainte de a face orice altceva, vom bea cafea. – intuitiv, cu cât ne simțim mai obosiți, cu atât cafeaua este mai tare.

Acest studiu este important și are implicații de anvergură asupra sănătății, deoarece până acum aveam cunoștințe limitate despre ceea ce face acest lucru asupra corpului nostru, în special pentru controlul metabolic și al zahărului din sânge.

Controlul zahărului din sânge este afectat atunci când primul lucru cu care corpul nostru intră în contact este cafeaua, mai ales după o noapte de somn perturbat.”, a precizat profesorul James Betts, co-director al Centrului pentru Nutriție, Exerciții și Metabolism de la Universitatea din Bath.

SURSA