MENIU

CÂND scapă bucureștenii de frigul din apartamente și cât de repede vine apa caldă - Anunțul Termoenergetica

CÂND scapă bucureștenii de frigul din apartamente și cât de repede vine apa caldă

Anunț important pentru bucureșteni despre furnizarea căldurii în apartamente! Directorul Termoenergetica a explicat cum se va rezolva situația în cel mult o săptămână.

Reprezentantul Termoenergetica a anunțat că situația critică în care se află mii de blocuri din Capitală, cele mai multe în sectoarele 1,4,5,6,  se va îmbunătăți într-o săptămână.

„Este greu de spus exact când se rezolvă, fiindcă este o situație dinamică. Noi facem manevre tehnice, încercăm să mărim presiunea, vedem cât rezistă rețeaua în fiecare zi și încercăm să îmbunătățim furnizarea. În unele zone funcționează, în unele zone funcționează mai puțin. În fiecare zi mai câștigăm câteva puncte termice, mai câștigăm câteva grade, depinde și de cât de bine și-au aerisit instalațiile blocurile respective. Sunt și blocuri care încă nu au deschis vanele la subsol și doresc agentul termic de la 1 noiembrie din perspectiva faptului că ajutoarele de încălzire se dau de la 1 noiembrie. În câteva zile, o săptămână, vor fi îmbunătățiri considerabile”, a spus Claudiu Crețu, potrivit HotNews.ro.

Directorul Termoenergetica, Claudia Crețu, a anunțat că lipsa căldurii din apartamentele bucureștenilor are „mai multe cauze. CET Grivița și Vest Energo nu sunt în funcțiune la acest moment. La CET Grivița sunt probleme financiare. Dânșii au motivat că nu pornesc sistemul din cauza faptului că funcționează în pierdere din cauza prețului mare al gazelor. Până la momentul la care avem decizia cu noul preț al gigacaloriei, ar funcționa în pierdere. Raportat la faptul că există datorii ale Termoenergetica la CET Grivița, au luat decizia de a nu porni. La fel și la Vest Energo”.

„Suntem la început de sezon și creștem temperatura și presiunea progresiv. A venit frigul dintr-o dată, mai sunt lucrări care nu sunt închise, avarii, dacă am mări presiunea repede, se sparg țevile. Acesta este motivul pentru care am încărcat instalația lent, am început să creștem progresiv temperatura și presiunea. Suntem undeva la 90%. Asta înseamnă însă mii de blocuri fără agent termic la parametri. Va fi din ce în ce mai bine, dar nu se poate dintr-o dată. Funcționare sub parametri înseamnă că nu ajunge la blocul respectiv temperatura necesară, temperatura este mai scăzută, adică apa este călâie și caloriferele la jumătate”, a mai explicat directorul Termoenergetica.

Potrivit Termoenergetica, mii de blocuri din Capitală primesc apă caldă și căldură sub parametri. Printre zonele afectate se numără: cartierul Aviației, cartierul Bucureștii Noi, bd. Banu Manta, Dorobanți, Calea Griviței, zona Gara de Nord cu bd. Dinicu Golescu, zona Piața Victoriei, zona C-tin Brâncoveanu, Obregia, Șoseaua Olteniței, zona Mărgeanului, Dumbrava Nouă din Sectorul 5, Calea Rahovei, Calea 13 Septembrie, Panduri, Calea Ferentari, zona Sebastian. În Sectorul 6 sunt mai multe blocuri de pe bulevardele Iuliu Maniu, Calea Giulești, Constructorilor, Lujerului.