MENIU

Când nu ai voie să mănânci usturoi

Când nu ai voie să mănânci usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente, dar nu întotdeauna este indicat să îl consumi. Vezi când ar trebui să stai departe de usturoi.

Când ai boli ale ficatului

Dacă iei afecțiuni ale ficatului și iei pastile pentru astfel de probleme, nu ai voie să mănânci usturoi. Consumat chiar și în cantități mici, reduce eficiența pastilelor pentru ficat. De evitat sunt și anticoncepționalele, pentru că pot da efecte adverse atunci când interacționează cu usturoiul. De altfel, dacă ai boli ale ficatului, cel mai bine este să discuți cu medicul de familie, înainte să iei orice tratament.

Când ai probleme digestive

Evită usturoiul sau ceapa dacă suferi de sindromul colonului iritabil, dacă ai probleme cu stomacul, probleme digestive sau ai diaree. Aceste ingrediente îți agravează problemele digestive, de aceea ar trebui să nu le incluzi în alimentație.

Când ai probleme cu ochii

Usturoiul este folosit de sute de ani pentru tratarea stadiilor timpurii de cataractă, dar consumat în cantități mari, poate provoca hemoragii oculare. Evită-l dacă știi că ai probleme cu ochii, pentru că poate da efecte adverse periculoase.

Când te pregătești de operație

Dacă te pregătești de operație, nu este indicat să consumi usturoiu, deoarece crește riscul apariției de hemoragii. De altfel, un studiu din 2007, citat de positivemed.com, a arătat că usturoiul, consumat în cantități mari, poate interfera cu medicamentele cu proprietăți de coagulare a sângelui.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
boli usturoi