MENIU

Când mănânci bananele? Un specialist dezvăluie cum o perioadă de timp corectă poate reduce riscul de cancer

Când mănânci bananele? Un specialist dezvăluie cum o perioadă de timp corectă poate reduce riscul de cancer

Cât de des lași câteva banane pe blat să se coacă? Cu siguranță, fructele par mai delicioase atunci când sunt mai moi și mai dulci. Dar s-ar putea să pierzi din beneficiile pentru sănătate ale bananelor dacă nu le mănânci mai devreme, susține specialistul în diete Dr. Micheal Mosley.

Acest lucru se datorează faptului că bananele verzi sunt alcătuite din amidon rezistent, “care nu este ușor de descompus în intestin, ci acționează mai mult ca o fibră”, potrivit medicului.

Potrivit The Sun, Dr. Mosley a spus că amidonul rezistent nu îți provoacă o creștere la fel de mare a glicemiei, deoarece absorbi mai puțin din el.

De asemenea, alimentele care îl conțin “hrănesc bacteriile prietenoase din intestin”, a adăugat el.

Aceste bacterii sunt esențiale, deoarece “transformă amidonul rezistent într-un acid gras numit butirat”.

Potrivit specialistului, butiratul poate reduce efectiv riscul de a dezvolta cancer de colon letal, precum și de a aduce beneficii intestinului în alte moduri. Dr. Mosley a citat noi cercetări care arată că amidonul rezistent care se găsește în banane, mai ales cele verzi și în alte alimente îți poate ajuta ficatul, precum și intestinul. Cercetătorii de la Shanghai Sixth People’s Hospital din China au recrutat 200 de persoane cu boală hepatică grasă non-alcoolică, o acumulare de grăsime în ficat.

Citește continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
banane consum perioada