MENIU

Când era director SRI, George Maior a dispus încadrarea juridică în dosarele lui Iohannis şi Hellvig

Când era director SRI, George Maior a dispus încadrarea juridică în dosarele lui Iohannis şi Hellvig

Raportul Comisiei speciale pentru controlul SRI din Parlament referitor la activitatea Agenției Naționale de Integritate a fost fi nalizat și astăzi urmează să fi e dat publicității. Documentul se referă la trei cazuri: Klaus Iohannis, Eduard Hellvig și Victor Ponta. Potrivit surselor, în toate cele trei cazuri, serviciul condus de George Maior a transmis note informative către ANI, inclusiv încadrarea juridică a faptelor. Raportul vorbește de presiunile făcute de fostul director al SRI, George Maior, pentru scoaterea din politică a lui Iohannis și Hellvig și protejarea lui Ponta.

Președintele Comisiei SRI senatorul Claudiu Manda va preda mandatul deoarece este candidat pentru Parlamentul European. Înainte de a pleca, el a vrut neapărat să finalizeze acest Raport referitor la ANI.

Ieri, membrii Comisiei au fost convocați la comisie pentru a citi și semna documentul. Claudiu Manda spune că „posibile stări de incompatibilitate stabilite de ANI nu au prea avut o bază legală”. „Avem niște chestiuni absolut ciudate care arată în diferite momente importante în viața politică a unor persoane că tocmai atunci se trezea SRI-ul să activeze ANI ca să-i facă un dosar unui sau altuia – și avem și cazul domnului Hellvig, avem și cazul domnului Klaus Iohannis. Avem și o situație în care un om politic era susținut de SRI ca un anumit dosar să poată fie încetinit sau să nu meargă mai departe, dar toate acestea se subordonează unei strategii pe care am încercat să o observăm cu doar două-trei exemple, în care arăta că atunci când era nevoie să fie scos dintr-o competiție politică, dintr-o poziție anume sau să fie împiedicat să acceadă la o funcție anume anumite persoane, se făcea această sesizare prin măciuca ANI”, a declarat Claudiu Manda, luni seara.

Mai mult pe evz,ro

Mai multe articole despre:
SRI George Maior