MENIU

Când a coborât în grotă a crezut că nu vede bine. Zeci de mașini, una lângă alta. Cum au ajuns acolo

Un belgian a descoperit într-o carieră de piatră subterană din Franţa câteva zeci de automobile clasice produse în anii 1930. The Telegraph scrie că maşinile au fost ascunse de proprietari înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial.

Garajul secret a fost găsit în zona de centru a ţării de un profesor de educaţie fizică în vârstă de 56 de ani Vincent Michel. Belgianul, care se ocupă în timpul liber de explorarea oraşelor, a povestit că a rămas şocat de ceea ce a descoperit.

„Mi s-a părut că am făcut o călătorie în timp, acum 70 de ani în urmă, şi m-am întrebat cum a fost posibil aşa ceva”, a comentat Michel.

Cel mai probabil localnicii au ascuns automobilele de epocă înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial pentru ca armata germană să nu le fure. Ulterior, peste câţiva ani, garajul misterios a fost completat cu alte maşini, însă acestea au fost uitate şi au rămas acolo până în ziua de astăzi.

Vincent Michel a mai spus presei că atunci când proprietarul carierei a descoperit pentru prima dată această comoară, acesta a reuşit să scoată de aici câteva exemplare şi să le vândă la licitaţii, însă majoritatea automobilelor sunt într-o stare foarte fragilă pentru a fi transportate. Ce se va întâmpla cu acestea deocamdată nu se ştie.

sursa

Mai multe articole despre:
Franţa Vincent Michel masivi