MENIU

Cancelarul Austriei și-a pus UE în cap! Parlamentul European i-a trimis un ultimatum

Austria a fost deseori suspecată că este capul de pod al Rusiei în Europa

Karl Nehammer pare să fie certat cu regulile și restricțiile impuse de conviețuirea într-un bloc politico-economic precum Uniunea Europeană. După desele refuzuri de a accepta România și Bulgaria în Schengen, austriecii au probleme și cu băncile lor care nu vor cu niciun chip să părăsească Rusia.

Parlamentul European a trimis joi, 25 aprilie, o scrisoare liderilor Austriei în care îi îndemnă să oblige Raiffeisen Bank International (RBI) să-și înceteze activitățile în Rusia, în conformitate cu sancțiunile UE.

 

Grupul bancar din Viena, cea mai mare bancă occidentală rămasă în Rusia, a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari de la începutul războiului din Ucraina, pentru a-și reduce activitățile în Rusia.

 

Scrisoarea Parlamentului European, adresată cancelarului austriac Karl Nehammer, ministrului Finanțelor Magnus Brunner și ministrului Afacerilor Externe Alexander Schallenberg, a citat rapoarte conform cărora Raiffeisen plănuia să-și continue și să-și extindă operațiunile în Rusia. „Regretăm profund că declarațiile și acțiunile Raiffeisen Bank International sunt pe deplin contradictoriu”, se spunea în scrisoare.

 

„În loc de declarații repetate despre intențiile de a-și reduce și vinde activitățile în Rusia, Raiffeisen Bank International este creditorul occidental cu cele mai mari operațiuni din Rusia”, se mai arată în document.