MENIU

CFR Cluj este noua campioană a României la fotbal. Dan Petrescu preia titlu de la Hagi

Inquam Photos / Manases Sandor
Dan Petrescu, campion
CFR Cluj sau FCSB?

CFR Cluj este noua campioana a României la fotbal. FCSB a sperat până în ultima secundă că CFR va face un pas greșit, însă meciul cu Viitorul s-a încheiat 1-0. Pentru al doilea an la rând, Liga 1 și-a aflat campioana în ultima etapă. CFR Cluj și FCSB erau despărțite de un singur punct și au luptat cu trofeul pe masă. Cum a decurs meciul, gasiti pe realitateasportiva.net.

Este al doilea titlu câştigat de antrenorul Dan Petrescu în Liga 1, după cel obţinut pe banca Unirii Urziceni, în 2009. În cei 6 ani care au trecut de la precedentul triumf în Liga 1, clujenii au trecut şi printr-o insolvenţă, iar acest succes a venit la capătul unui sezon în care lupta cu FCSB a fost una extrem de strânsă şi de dură, iar de multe ori a fost continuată şi în afara terenului. CFR a mai fost campioană în 2008, 2010 şi 2012. Ioan Andone a adus primul titlu în Gruia, iar italianul Andrea Mandorlini a stat pe bancă la cel de-al doilea triumf al ardelenilor.

CFR CLUJ ESTE CAMPIOANA ROMÂNIEI! FINALUL MECIURILOR. CFR – VIITORUL 1-0 ȘI FCSB – ASTRA 1-0.

Ce a spus Dan Petrescu imediat după meci?

Dan Petrescu a făcut o declarație la Digisport, imediat după ce a fost anunțată campioana României, CFR Cluj.

"Am condus de la început până la final! Nu am pierdut niciun meci în 2018, iar acest grup a avut forță. Nu mă așteptam! Era păcat să pierdem acum munca de un an.

Când am venit la CFR, am semnat pe doi ani, iar în primul an am vrut să mergem în cupele europene și să terminăm între primele 3-4.

Momentul cel mai greu a fost după egalul cu Astra (1-1). Am fost crispați în această seară, știau ce facem.

O să am o discuție cu conducătorii, va fi aproape imposibil să ajungem în Champions League, dar sperăm să ne calificăm în grupele Europa League. La Urziceni am făcut 8 puncte într-o grupă fantastic de grea!", a spus Dan Petrescu la Digisport. 

Reacția lui Gigi Becali:

CFR Cluj, noua campioană. Becali tună și fulgeră: "Niciodată nu am jucat atât de prost"

CFR CLUJ, noua campioană a României. Prima reacție a FCSB: Nu CFR a luat titlu

 

CFR Cluj și FCSB s-au luptat indirect până în ultima clipă. S-a terminat meciul de la Bucureşti, FCSB a învins cu 1-0 şi a luat cele trei puncte. La Cluj meciul s-a terminat după alte 5 minute: 1-0 pentru CFR Cluj și totul s-a terminat pentru Becali și echipa sa.

Min. 87: Fanii celor de la FCSB nu mai speră într-un miracol și pleacă într-un număr mare de pe Arena Națională.

Min. 82: Schimbare CFR: Iese Țucudean și intră Mailat

Min. 76: OCAZIE MARE FCSB! Man șutează bine, Iliev respinge în față, iar Tănase reia apoi pe lângă poartă.

PAUZĂ

 La Iași, Craiova a întors rezultatul și o conduce pe CSM Poli cu 2-1.

Min. 43: GOOOOL CFR! Imediat după reușita celor de la FCSB, CFR marchează superb prin Djokovic.

GNOHERE deschide scorul în minutul 40 și FCSB conduce!

LIVESCORE PE REALITATEASPORTIVA.NET

ECHIPA CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Bordeianu, Hoban, Culio – Deac – Omrani, Țucudean

ECHIPA FCSB: 

 

CFR Cluj a ajuns la mâna lui Gigă Hagi. O victorie cu Viitorul le poate aduce titlul indiferent de rezultatul de la FCSB - Astra.

"Acum, presiunea este pe CFR Cluj. Noi trebuie să ne câștigăm meciul, iar presiunea mare e pe ei. Viitorul are jucători foarte rapizi, care pot câștiga foarte ușor acest meci", este convins Gigi Becali, patronul FCSB.

În replică clujenii de la CFR sunt convinși că vor primi azi medaliile de campioni ai Ligii 1. "Ne pregătim de o sărbătoare. Aproape este sold out stadionul. S-au vândut foarte multe bilete. Va fi o mare asistenţă în tribune, asta nu poate decât să ne bucure. Vor fi 16-17.000 de oameni în tribune. Mai avem loc de trofee, scopul nostru e să facem performanță la cel mai înalt nivel. Sper să reușim să câștigăm al patrulea trofeu. De două ori a fost tot în ultima etapă, cu mari emoții. Suntem obișnuiți ca atunci când câștigăm trofee să fie cu multă muncă și cu multe emoții", spunea Iuliu Mureşan, vineri, în emisiunea "Digi Sport Matinal".

FCSB - Astra. De partea cealaltă, FCSB țintește victoria în meciul cu Astra, dar 3 puncte nu le sunt de ajuns bucureștenilor, care speră și ca Viitorul să o împiedice pe CFR.

"Nu am discutat cu domnul Hagi în această săptămână. Dar, la cum îl ştiu eu pe dânsul, va pregăti meciul să îl câştige 100%. Este un antrenor foarte ambiţios şi îşi doreşte să scoată maximum de la echipa sa. Şi eu cred că se va duce la Cluj şi va da totul ca să câştige. Mi-ar plăcea ca Viitorul să îmi facă o bucurie mâine seară, pentru că am petrecut acolo doi ani şi jumătate foarte frumoşi. Aşa că m-aş bucura ca Viitorul să obţină un rezultat pozitiv la Cluj", a spus Nicolae Dică, potrivit digisport, la conferința de presă de sâmbătă, care precedă meciul FCSB - Astra.

.

Mai multe articole despre:
CFR Cluj CFR Cluj campioană fcsb liga 1 playoff