MENIU

Campanie de boicotare a rețelelor de socializare, pentru a le forța să acționeze mai ferm împotriva discriminărilor și violenței online

Boicot online pentru o cauză nobilă

Mari cluburi de fotbal și jucători de top din Marea Britanie și Europa încep vineri o acțiune de boicotare a rețelelor sociale ca o măsură de combatere a abuzurilor și discriminărilor. Acțiunii i s-au alăturat și UEFA, dar și alte organisme sportive și sportivi de renume.

Acțiunea are ca scop manifestarea solidarității împotriva abuzului online și încurajarea marilor rețele de socializare să acționeze mai ferm împotriva abuzurilor rasiste și sexiste pe platformele lor, potrivit Mediafax.

În Marea Britanie și-au anunțat participarea la acțiune ligile de rugby și crichet, dar și federațiile de fotbal din Scoția, Țara Galilor și Irlanda.

Sunt de asemenea implicate organisme reprezentante ale ciclismului, curselor de cai, hochei și tenis din Marea Britanie.

Și-au anunțat participarea chiar și sponsori ai echipelor din Premier League, precum și instituții media, precum Sky Sports, BT Sport și Talksport.

Protestul se va încheia luni la miezul nopții.

Campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton s-a alăturat și el campaniei, alături de pilotul Williams, George Russell.