MENIU

Cămine pentru refugiați. Ministrul Educației, scos la tablă și "urecheat" de Liviu Dragnea

<p>Sorin C&icirc;mpeanu: Repatrierea răniţilor decedaţi &icirc;n străinătate se va face &icirc;n regim de urgenţă</p>

Criza refugiaților. Ideea ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, de a cere o situație națională a locurilor libere din cămine și internate în vederea cazării refugiaților este criticată dur de Liviu Dragnea, șeful premierului pe linie de partid.

Criza refugiaților. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a fost surprins de ordinul dat de Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, privind evaluarea spațiilor din cămine pentru eventuala primire a refugiaților care ar urma să ajungă în țară.

Criza refugiaților.Eu nu ştiu ce a avut în minte domnul ministru al Educaţiei, dar eu cred că ar trebui să fie mai ponderat şi el, şi toţi miniştrii, şi această acţiune trebuie să fie sub o coordonare unitară”, a spus Liviu Dragnea la Europa FM.

Criza refugiaților. Potrivit lui Dragnea, o asemenea decizie ar trebui luată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

"În situaţii de acest gen acesta trebuie să fie din partea instituţiilor abilitate o coordonare şi o comunicare unitară. "Românii sunt foarte îngrijoraţi şi orice comunicare necoordonată pe acest subiect nu face decât să crească îngrijorarea în rândul românilor", a precizat Liviu Dragnea.

Guvernul caută spații de cazare pentru refugiați în căminele și internatele de elevi și studenți

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a solicitat tuturor inspectoratelor județene și universităților să identifice locurile disponibile în căminele studențești și internatele pentru elevi unde ar putea fi cazați refugiații.

Rectorul Univeristății București, Mircea Dumitru, a confirmat că a primit o astfel de solicitare din partea ministerului condus de Sorin Câmpeanu și a precizat că poate pune la dispoziția refugiaților 80 de locuri în căminele din București, potrivit Digi24.

Potrivit sursei citate, în județul Bihor au fost identificate 600 de locuri în cămine și internate pe care imigranții le-ar putea folosi în caz de nevoie. În județul Iași, s-au identificat 300 de locuri libere, iar în Galați peste 100.

Mai multe articole despre:
cămine ministrul educaţiei criza refugiatilor