MENIU

Camera de Comerț şi Industrie a României, apel către GUVERNANŢI: "Este incredibil ce se întâmplă"

Camera de Comerț şi Industrie a României le cere guvernanților predictibilitate! "Este incredibil ce se întâmplă. Frecvența cu care se schimbă Codul Fiscal este mult prea mare", a spus președintele instituției, Mihai Daraban, la Gala Topului Naţional al Firmelor 2017. Evenimentul a avut loc joi seară la Romexpo. Cu acest prilej, Mihai Daraban a lansat un nou apel către guvernanți să înceteze cu atacurile la multinaționale.

"Sunt de la începutul mandatului meu un susținător al capitalului autohton, dar cred la modul cel mai sincer că nu ne putem juca cu cuvinte și nu putem blama multinaționalele. Multinaționalele dacă se retrag mâine din România, închidem lumina. Lumina țării. Sunt mari ANGAJATORI, plătitori de taxe și impozite locale, nu este momentul că aceste multinaționale să se înscrie într-o scala a populismului ieftin", a declarat Mihai Daraban, președinte Camera de Comerț şi Industrie a României. 

La Gala Topului Naţional al Firmelor a transmis un mesaj și președintele Klaus Iohannis, prin intermediul consilierului său pe probleme fiscale.

"Este o mare nedreptate faptul că eforturile și planurile dumneavoastră de afaceri sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice. Consider că este cazul că aceste practici să înceteze. Guvernul a ales să modifice prevederi fiscale esențiale, cu mai puțin de două luni înainte de momentul asumat al aplicării lor", a declarat Cosmin Marinescu, consilier prezidențial pe probleme fiscale.