MENIU

Calvar la metroul bucureştean, vineri dimineaţă. Ca "recompensă", călătoria se scumpeşte

Bucureştenii care au călătorit cu metroul vineri dimineaţă s-au confruntat din nou cu calvarul.

Trenurile au ajuns cu mari întârzieri în staţii, din cauza unor defecţiuni. Aşa cum era de aşteptat, peroanele au devenit neîncăpătoare. La reluarea circulaţiei, conductorii au făcut repetate apeluri către călători să permită închiderea uşilor.

"Stimaţi călători, din motive tehnice trenul a ajuns cu o întîrziere în această staţie. Vă rugăm să permiteţi închiderea uşilor, următorul tren va sosi peste un minut", a fost mesajul care s-a auzit din boxe.

Altfel, călătoria cu metroul se scumpeşte, deşi condiţiile pentru oameni rămân foarte dure. Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a declarat joi că Metrorex a şantajat practic Ministerul Transporturilor. Şova a precizat că el nu este de acord cu majorarea salarială a celor de la Metrorex, cu 20%, şeful transporturilor considerând că a fost vorba de un şantaj.

Mai mult decât atât, Lucian Şova a anunţat că din luna ianuarie, costul călătoriei cu metroul va fi mai scump deoarece mărirea salariilor de la metrou trebuie finanţată, iar singura soluţie de a acoperi costurile salariale este preţul majorat al călătoriilor.

Ministrul Transporturilor nu a precizat şi suma pe care o vom plăti în plus pentru o călătorie cu metroul începând din luna ianuarie.

Mai multe articole despre:
Calvar la metroul bucureştean