MENIU

Călăul britanic membru al grupului terorist Stat Islamic a fost rănit într-un raid american

Cetăţeanul britanic care a decapitat doi ostatici americani şi doi britanici deţinuţi de grupul terorist Stat Islamic a fost rănit în Irak, într-un raid aerian al coaliţiei internaţionale, afirmă surse citate de publicaţia The Independent, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor citate, călăul cu accent londonez a fost rănit într-un raid care a vizat o reuniune a liderilor grupului terorist Stat Islamic, în oraşul Al Qaim, situat în Irak, în apropierea frontierei cu Siria.

Bombardamentele au fost efectuate sâmbăta trecută, de avioane militare americane şi irakiene, soldându-se cu moartea a zece militanţi sunniţi şi rănirea altor aproximativ 40.

"Suntem la curent cu relatările despre rănirea acestui individ, «John Islamistul», şi le verificăm", a comunicat Ministerul britanic de Externe, citat de Mail on Sunday.

Printre teroriştii răniţi în atac s-ar număra şi Abu Bakr Al-Baghdadi, liderul grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).

Întrebat de jurnalişti, la Brisbane, cum comentează aceste informaţii, premierul David Cameron a declarat: "Vreau ca acest individ să fie adus în faţa justiţiei pentru acţiunile oribile comise în Siria. Raidul aerian a fost un avertisment adresat potenţialilor terorişti britanici care vor să se alăture grupului Stat Islamic".