MENIU

Călătorie simbolică cu trenul de Ziua Monarhiei: unde va ajunge familia regală a României - VIDEO

Familia Regală a României/ Captură video

Ziua Monarhiei este sărbătorită de familia regală a României. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi principele Radu, împreună cu principesa Sofia au plecat într-o călătorie cu trenul regal și vor ajunge în mai multe orașe ale țării. Reconstituirea călătoriei istorice a regelui a început cu fast în Gara Regală Băneasa unde a avut loc și o ceremonie militară. Începând de anul acesta, printr-un proiect adoptat de Camera Deputaţilor, data de 10 Mai este şi zi de sărbătoare națională. 

Trenul Regal a plecat din Gara Regală Băneasa din Capitală, într-o calătorie menită să marcheze Ziua Regalităţii şi Ziua Independenţei Naţionale. Înainte însă au participat și la o ceremonie militară.

Trenul în care se află Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi principele Radu, împreună cu principesa Sofia va opri la Ploieşti, Buzău, Brăila şi Galaţi.

Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoria României țării: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Începând de anul acesta, printr-un proiect adoptat de Camera Deputaţilor, data de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională. 10 mai a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, până la venirea comuniștilor la putere.