MENIU

Călăraşi: Drumurile, în continuare ÎNCHISE; zeci de oameni blocaţi în trafic au dormit în adăposturi

<p>Drumuri &icirc;nchise &icirc;n țară</p>

Toate drumurile din județul Călărași, închise, miercuri după-amiază, odată cu instituirea codului roşu, sunt în continuare blocate, joi dimineață, zeci de persoane rămase înzăpezite petrecându-și noaptea în adăposturile puse la dispoziție de autorități sau în case ale localnicilor.

Prefectul de Călărași, George Iacob, a declarat, joi dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că toate drumurile din județ sunt închise în continuare, aproximativ o sută de utilaje acționând pentru deszăpezire.

Zeci de persoane care au rămas înzăpezite au petrecut noaptea în adăposturile puse la dispoziție de autorități, în localități precum Lehliu, Dragoș Vodă, Dragalina sau Borcea. Oamenii au primit ceai cald, imobilele în care au fost cazați sunt încălzite, a precizat prefectul.

În noaptea de miercuri spre joi, mai multe utilaje au intervenit pentru a deszăpezi un drum din apropierea localității Dragoș Vodă, unde câteva TIR-uri au rămas blocate.

"În apropiere de localitatea Dragoș Vodă s-a format un dop și a fost nevoie de intervenția mai multor utilaje pentru a putea asigura accesul rutier. Câteva TIR-uri au rămas pe drum, șoferilor li s-a propus să fie preluați și duși în adăposturi încălzite puse la dispoziție de autorități, dar au refuzat, spunând că au căldură, au mașini performante și preferă să rămână acolo", a afirmat prefectul George Iacob.

Acesta nu a putut preciza cate autotrenuril au rămas pe drumuri, însă a spus că "numărul este semnificativ".

"Nu cred că sunt 15 TIR-uri la ora aceasta rămase pe drumuri. În general, șoferii au ieșit cu mașinile de pe șosele și au intrat în localități", a mai afirmat prefectul.

El nu a putut estima când vor fi redeschise traficului drumurile din județ.

"Nu pot aprecia acum o oră la care drumurile vor fi redeschise. În unele zone stratul de zăpadă este consistent. Pot să că spun că s-a lucrat toată noaptea pentru deszăpezire, se lucrează în continuare, dar nu pot promite acum o oră pentru a reda circulația în condiții de siguranță", a adăugat prefectul.

Potrivit acestuia, în acest județ nu există localități nealimentate cu energie electrică sau apă.