MENIU

C. T. Popescu: Doamna Firea e ignorantă, are tupeu și un cinism remarcabil

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl critică dur pe primarului general Gabriela Firea pentru propunerea ca Piaţa Victoriei să poarte numele regelui Mihai.

"Doamna Firea, care joacă rolul de femeie sensibilă, milostivă faţă de bătrâni, copii, animale, dânsa e o fiară politică de pradă, de un cinism remarcabil. Are viitor. Foloseşte mijloace de manipulare cinice," a afirmat jurnalistul la Digi24 .

"Adică copiii, târgul de Crăciun, târgul acela nu era un târg oarecare de Crăciun. (...) A scos copiii în faţă, ca la o adică să spună: ce aţi avut cu copiii? Acum îl pune pe regele Mihai, aflat pe catafalc. La o adică să spună: ce aveţi cu el, nu respectaţi nici măcar memoria regelui mort?"

"Doamna e ignorantă în foarte multe domenii, are mult tupeu. Nu a avut prevederea să se uite ce înseamnă. A dat cu Regele Mihai defunct în Carol I. Podul Mogoşoaiei s-a numit Piaţa Victoriei după Războiul de Independenţă, când armatele conduse de Carol I intrau în Bucureşti. Doamna Firea a vrut să şteargă această amintire a celei mai mari realizări din domnia lui Carol I, dând Pieţei Victoriei numele Regelui Mihai, care nu are nicio treabă cu locul acela. Piaţeta regelui e puţin mai încolo de destulă vreme”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

În ultimele 10 zile, primarul general al Capitalei a venit cu două propuneri care au fost interpretate drept încercări de a bloca sau deturna protestele anti-PSD din Piața Victoriei. Prima a fost cea referitoare la înființarea unui târg de Crăciun, a doua la schimbarea numelui pieței din "Victoriei" în "regelui Mihai".

Mai multe articole despre:
proteste regele Mihai ctp Gabriela Firea #rezist