MENIU

Bulgarii, în continuare sceptici privind vaccinarea anti-Covid: Aproape jumătate din populație spune "Nu" imunizării

Bulgaria

În jur de 45% dintre bulgari refuză ferm să se vaccineze anti-COVID-19 și situația va persista probabil, în pofida introducerii certificatului Covid.

Potrivit noului sondaj realizat în cadrul proiectului „Criza COVID-19 și viitorul modelelor constituționale liberal-democrate” finanțat de stat confirmă mai multe sondaje Gallup realizate anul acesta care arată că 45% din bulgari nu își doresc să se vaccineze anti-Covid, relatează Euractiv.

Mai mult decât atât, procentul nu pare să fie influențat de deciziile luate de autorități și impunerea unor noi restricții, totul în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

„Avem o baricadă publică permanentă pe care trebuie să o depășim”, a afirmat politologul Parvan Simeonov, explicând că situația este cauzată de nivelul ridicat al dezinformării care i-a făcut pe bulgari să înceteze să mai acorde atenție autorităților.

Profesorul de drept Daniel Valchev spune, la rândul său, că disputa „pro” și „anti” vaccinare a devenit un fel de „dezbatere religioasă” în Bulgaria.

„A venit timpul să punem în discuție dacă vaccinarea ar trebui să fie obligatorie și să avem argumente rezonabile pentru sau împotrivă”, arătat acesta.