MENIU

Bulgaria ne dă lecții în turism! Vecinii de la sud estimează că vor avea de două ori mai mulți turiști decât populația țării

Vecinii bulgari ne dau din nou lecții, în ceea ce privește turismul. Bulgaria a ajuns pe lista destinațiilor preferate de vacanță. Țara înregistrează în acest moment cu peste 30% mai multe rezervări față de anul trecut. 

Creșterea numărului de turiști a atras câștiguri mari. Veniturile au ajuns cu 50% mai mari, față de anii precedenți. Sunt așteptați 13 milioane de vizitatori străini în acest an, mai mulți decât întreaga populație a țării

Doar în luna mai au fost deja aproximativ 800 de mii de turiști străini, iar numărul lor ar urma să ajungă la un milion. 

"Dacă încheiem anul cu aproximativ 13 milioane de vizitatori străini în total, vom depăşi nivelul din 2019, când au fost 12,5 milioane. În iarnă, au fost mulţi turişti mulţumiţi, nu doar pe segmentul sporturilor de iarnă şi spa, ci şi turismul cultural în zonele istorice urbane, şi alte tipuri - vizitarea prietenilor şi a rudelor. Avem un excedent în domeniul cazării şi continuăm lucrările de construcţii", a declarat, pentru Novoinite, Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism.  

Tour-operatorul Zdravka Chimeva susţine că din ce în ce mai mulţi oameni vor să-şi petreacă vacanţa în regiunea Blagoevgrad, fiind în creştere numărul rezervărilor.

"Pentru toţi cei care lucrează în turism, este o gură de aer proaspăt după pandemie. Turiştii vin în număr mare în Bansko, Dobrinishte, Sandanski, Banya, Ognyanovo. Există interes din partea spaniolilor, le place foarte mult în Bulgaria. În Blagoevgrad avem curse dus-întors", preizează Zdravka Chimeva.

Potrivit datelor din 2021, populația Bulgariei este de aproximativ 6,878 de milioane de oameni.

Mai multe articole despre:
turism bulgaria turisti rezervari