MENIU

Cărți de identitate arse, găsite pe un câmp la marginea Bucureștiului. VIDEO

Descoperire incredibilă în zona Petricani, din Capitală. 25 de cărți de identitate pe jumătate arse au fost găsite de muncitorii care făceau excavații în zonă. Buletinele au fost găsite pe un șantier și au ajuns, în exclusivitate, în posesia echipei Realitatea TV.

Autoritățile au început să se miște după descoperirea incredibilă de la Petricani. Cel care a găsit cele 25 de cărți de identitate pe jumătate arse a fost chemat la audieri, după ce și Poliția și Evidența Populației l-au ignorat, relatează Realitatea TV.

Inițial, cel care a găsit buletinele a încercat să le ducă la Poliție, dar, surpriză, agenții l-au trimis cu ele la Evidența Populației. Însă, nici acolo nu a avut succes.

Unele buletine nu sunt expirate. 

Este greu de explicat cum aceste buletine au ajuns să fie arse pe un câmp de la marginea Bucureștiului.

Toate buletinele sunt emise de Serviciul de Evidență a populației Voluntari. 

Realitatea TV a luat legătura cu una dintre persoanele pe numele căreia este emis unul dintre buletine, iar aceasta a afirmat că a predat buletinul la Primăria Voluntare pentru a fi schimbat. 

La ce pot fi folosite buletinele? Inclusiv la fraudă electorală.

”De ce nu, buletinele poate au fost folosite la frauda electorala, la vot, fraduda bancara, electronica sau poate a se folosi de indentitati false pentru infractiuni, in tot cazul raspunsul Politiei a fost unul total nepotrivit si in afara legii
Declinarea competentei de preluare a acestor buletine in conditiile in care le gasim pe camp distruse din punctul meu de vedere e prin insasi actiunea lor o infractiune”, a declarat avocatul ADRIAN CUCULIS.

Între timp, Poliția s-a răzgândit și a chemat echipa Realitatea TV pentru a preda buletinele.

CE SPUNE LEGISLAȚIA?

Legea 105 din 1996

Art. 21: Persoana care găseşte o carte de identitate este obligată să o depună, în termen de 48 de ore, la cea mai apropiată unitate de poliție.

O procedură de distrugere incompletă

Şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef Cătălin Aurel Giulescu, a declarat pentru Realitatea TV că toate cărțile de identitate trebuiau distruse de servciul public comunitar care le-a retras.

Giulescu a precizat că procedura de distrugere a documentelor presupune arderea acestora și a precizat că buletinele găsite pe câmp nu au fost distruse complet, conform procedurii.

”În 2016 am descoperit o astfel de vulnerabilitate. Funcționarii care au realizat această procedură nu s-au asigurat că documentele au fost distruse complet. O parte dintre ele au fost acoperite cu pământ. În legătură cu acest incident a fost constituit un dosar de urmărire penală”, a precizat Giulescu.

Mai multe articole despre:
buletine buletine arse buletine gasite pe camp