MENIU

București, în top trei cele mai periculoase metropole din Europa din cauza poluării

București FOTO: Profimedia

Bucureștiul este unul dintre cele poluate orașe din Europa, în 2021, arată un nou studiu. Raportul a măsurat calitatea aerului din ultimii doi ani.

Bucureştiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, arată un nou studiu. Capitala României ocupă locul trei în topul celor mai poluate metropole de pe bătrânul continent.

Micul Paris are cele mai mari concentraţii de PM10(particule cu diametru microscopic, mai mic de 10 µm).

Bucureștiul a fost depășit la nivelul de poluare doar de  Skopje, capitala Macedoniei de Nord, şi Belgrad, capitala Serbiei.

Atena, Budapesta, Varşovia şi Roma stau ceva mai bine decât Bucureștiul la capitolul poluare. Raportul Airly a măsurat şi concentraţiile de dioxid de azot din aer.

Dioxidul de azot este un gaz foarte toxic, ce duce la dificultăţi respiratorii şi poate duce la distrugerea ţesuturilor pulmonare. Sursa principală a dioxidului de azot o reprezintă motoarele cu combustie internă care ard combustibili fosili.

Bucureştiul este din păcate pe locul doi la nivelul de dioxid de azot urmat de Atena. Studiul Agenţiei Europene de Mediu a estimat că în 2019 au murit 307.000 de persoane prematur din cauza poluării cu particule fine în statele membre UE.

Mai multe articole despre:
bucuresti poluare europa metropola pericol