MENIU

Bucureștenii care s-au organizat civic în Cotroceni spun că sunt hărțuiți de autorități

Bucureștenii din cartierul Cotroceni care au semnalat la începutul anului că în Parcul Romniceanu se construiește ilegal un patinoar se plâng acum că sunt hărțuiți de reprezentanții autorităților locale. Au primit notificări să se prezinte la primăria de sector cu contractele de salubrizare și le sunt cerute de către Primăria Capitalei avizele în baza cărora și-au schimbat geamurile caselor. Dacă nu prezintă documente, riscă amenzi usturătoare.

La o lună după ce s-au opus public construirii unui patinoar la doi pași de casele lor, bucureștenii din cartierul Cotroceni sunt verificați la sânge de Primăria Capitalei.

”M-am trezit cu ei la poarta pe 29 decembrie, mi-au solicitat sa le prezint contractul de salubrizare si o factura. Imediat dupa revelion, cred ca la o saptămână, au venit să verifice daca avem autorizație pentru refacerea casei. Au verificat totul la milimetru. Am primit de la ei o înștiințare cum că una dintre ferestrele noastre nu corespunde cu ce au găsit ei în dosar, deși recepția a fost făcuta de Primăria Generală la sfârșitul lucrărilor”, spune ANCA TOMESCU, locatară din zonă.

Alți localnici, speriați de controale, nu au vrut să vorbească în fața camerei.

Locatarii susțin că poliția a făcut controale doar la cei care au protestat în decembrie.

”A doua oară au venit inspectorii de la Poliția municipiului București, Disciplina în Constructții, m-am trezit cu o altă invitație ca să demonstrez existența unei autorizații de construire pentru. Și părinții mei au primit o invitație de aceeași natură, numai pentru faptul că poartă numele meu și sunt vecinii mei de deasupra”, declară DINU DROG, președintele asociației “Incotroceni”.

Spațiul unde era cândva un loc de joacă pentru copii arată acum dezolant.

”Au distrus peste noapte ceva ce era deja facut, ne-am trezit cu molozul care cadea peste gardurile noastre. Ne-au spus că lor nu le trebuie autorizatie, ca sunt de la Primărie”, a explicat ANCA TOMESCU, locatar.

Șerban Sturdza, președintele Filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, a anunţat imediat după Crăciun că a depus o plângere la Parchetul General în legătură cu construirea ilegală, fără consultarea cetăţenilor şi fără anunţ, a unui patinoar în Parcul Romniceanu, arie protejată.

Printr-un comunicat trimis presei, Primăria Municipiului București spune că a amendat firma care a vrut să reamenajeze parcul fără autorizație. Cât privește controalele făcute locatarilor din cartierul Cotroceni, reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că acestea au vizat doar starea imobilelor din zonă.

 
Mai multe articole despre:
primărie patinoar Incotroceni Parcul Romniceanu