MENIU

Bryan Adams a fotografiat 40 de veterani desfigurați de războaiele din Afganistan și Irak

Cântărețul canadian Bryan Adams a lansat un album foto denumit “Wounded: The Lagacy of War/ (Răniți: moștenirea războiului)” iar pozele au putut fi văzute și într-o expoziție a artistului care a avut loc în Londra.

Albumul foto cuprinde poze cu soldați britanici răniți în războaiele din Afganistan și Irak realizate de Bryan Adams timp de patru ani. Soldații sunt veterani de război cu răni grave, amputări, arsuri, cicatrici ireparabile și unii dintre ei cu corpurile reconstruite.

 

„În urmă cu cinci ani am văzut soldați întorși acasă din zonele de conflict, unii dintre ei erau mutilați și nu cred că publicul britanic se aștepta să vadă așa ceva. Oamenii aveau impresia că merg în Afganistan și Irak și doar rezolvă situații critice. Vreau ca oamenii să vadă care sunt consecințele unui război. Vreau ca cei răniți să nu fie uitați niciodată. „ a declarat Bryan Adams despre proiectul său. Acesta nu este primul său gest referitor la război, în 1987 artistul a scris o piesă tribut pentru cei care au murit în război care se numește „Remembrance Day”. (sursa)

 

Mai multe articole despre:
Afganistan fotografie veterani Bryan Adams