MENIU

Bruxelles anunță cele mai dure SANCȚIUNI după „atacul barbar” al Rusiei în Ucraina: Putin aduce războiul înapoi în Europa

Avertisment ferm din partea Comisiei Europene. Ursula von der Leyen a anunțat „cele mai dure sancțiuni” împotriva Rusiei după „atacul barbar” al Moscovei asupra Ucrainei.

Președintele Comisiei Uniunii Europene, Ursula von der Leyen a anunțat că UE va îngheța activele rusești și va fi oprit accesul băncilor ruse pe piețele financiare europene, într-o declarație de presă.

„În această dimineață, devreme, trupele ruse au invadat Ucraina, o țară liberă și suverană. Încă o dată, în centrul Europei, femei, bărbați și copii nevinovați mor sau se tem pentru viața lor. Condamnăm acest atac barbar și argumentele cinice care îl justifică.

Președintele Putin este cel care aduce războiul înapoi în Europa. În aceste ore negre, Uniunea Europeană și oamenii săi sunt alături de Ucraina și de oamenii săi”, a transmis von der Leyen, alături de Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă.

„Vom îngheța activele rusești în Uniunea Europeană și vom opri accesul băncilor ruse pe piețele financiare europene. Aceste sancțiuni sunt concepute pentru a afecta capacitatea  de a finanța războiul. Și știm că milioane de ruși nu doresc un război”, a mai spus președintele CE.

„Nu vom permite președintelui Putin să înlocuiască statul de drept cu statul forței. Ucraina va triumfa”, a mai afirmat, în încheiere, șefa Comisiei Europene.

Sancțiunile „cele mai dure”, masive și strategice” împotriva Rusiei urmează să fie aprobate joi, a mai precizat von der Leyen.