MENIU

Britanicii riscă să ajungă în pragul sărăciei din cauza facturilor la energie

Aproape o treime dintre gospodăriile din Regatul Unit riscă să ajungă în pragul sărăciei în această iarnă, după ce facturile la energie se vor majora din nou, din luna ianuarie.

Aproximativ 10,5 milioane de gospodării se vor afla în situația de sărăcie energetică în primele trei luni ale anului viitor, potrivit estimărilor Coaliției pentru eliminarea sărăciei energetice (EFPC) publicate marți - ceea ce înseamnă că venitul lor după plata energiei va scădea sub pragul sărăciei, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Previziunile se bazează pe noi estimări ale unei firme de cercetare, care arată că factura medie la energie a unei gospodării ar urma să crească de la 3.582 de lire sterline/an în octombrie la 4.266 de lire sterline/an din ianuarie.

Prognoza din ianuarie reprezintă o creștere de 116% a facturilor la energie față de nivelurile actuale. Pe măsură ce prețurile combustibililor cresc vertiginos, estimările au dificultăți în a ține pasul. Cu doar o săptămână în urmă, aceeași companie estimase că prețurile din ianuarie vor crește cu 83% față de nivelurile actuale.

Dar ar putea exista o ușurare la orizont: Cornwall Insight se așteaptă ca facturile să înceapă să scadă în a doua jumătate a anului 2023.

Mai multe articole despre:
criza UK criza energie anglia scumpiri anglia