MENIU

Brăilean, cercetat după ce a încercat să păcălească o firmă de asigurări că a fost tâlhărit

Un bărbat din Brăila este cercetat de poliţişti după ce a înscenat că a fost agresat şi tâlhărit, fiindu-i furat telefonul mobil, cu scopul de a obţine de la o firmă de asigurări un alt telefon, în condiţiile în care el îşi amanetase aparatul.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Brăila au declarat că, în 7 iulie, la sediul Poliţiei municipale a venit un brăilean de 37 de ani, care a sesizat că, în 5 iulie, în jurul orei 21.30, în timp ce mergea pe o alee din oraş, a fost agresat de doi tineri necunoscuţi, care i-au furat telefonul mobil, scrie News.ro.

”După primirea sesizării, în cauză a fost constituit un colectiv format din poliţişti de investigaţii criminale, care au făcut primele cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru tâlhărie calificată şi au stabilit că doi bărbaţi necunoscuţi l-ar fi urmărit în parc pe reclamant şi l-ar fi lovit din spate, iar unul dintre ei i-ar fi luat, din buzunarul pantalonilor, un telefon mobil, după care au fugit”, se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.

După aproape trei săptămâni de la fapta reclamată, poliţiştii au găsit şi ridicat telefonul mobil despre care bărbatul susţinea că i-a fost furat, stabilindu-se că aparatul fusese amanetat la o societate din municipiu, în schimbul sumei de 1.400 de lei, de către presupusul păgubit.

Astfel, din cercetări a reieşit că sesizările făcute de brăilean nu sunt reale, iar acesta a intenţionat, prin intermediul plângerii, să recupereze de la firma de asigurări un alt telefon mobil.

De asemenea, s-a stabilit că leziunile pe care bărbatul le avea la momentul sesizării şi despre care a susţinut că i-au fost provocate în urma agresiunii proveneau de la o afecţiune de care suferă.

Bărbatul este cercetat în libertate pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, dosarul penal urmând să fie înaintat Parchetului Judecătoriei Brăila, cu propunere legală.                                          

Inducerea în eroare a organelor judiciare se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Mai multe articole despre:
asigurări telefon tâlhărit