MENIU

Braconierii, percheziționați de oamenii legii! Sunt acuzați de uz de arme letale

Poliţiştii din Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează, în această dimineață, patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite de acte de braconaj, utilizând ilegal arme de foc. Șase persoane urmează a fi conduse la audieri.

“La data de 2 februarie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 4 percheziţii în localitățile Vâlcăneşti, Dumbrăveşti şi Aluniş din judeţul Prahova”, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Percheziţiile vizează persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de arme letale, fără drept, şi braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, cei în cauză ar fi desfăşurat partide de vânătoare ilegale, în mai multe locuri din judeţul Prahova.

Poliţiştii vor pune în executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Activităţile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

La acţiune participă şi jandarmi.