MENIU

Dosar penal în rem pentru purtare abuzivă în scandalul dintre Boureanu şi poliţişti

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au deschis dosar penal in rem pentru purtare abuzivă, în urma scandalului în care a fost implicat, alături de poliţişti, fostul deputat Cristian Boureanu, al cărui avocat a reclamat că acesta a fost agresat de către poliţişti.

Cristian Boureanu are traumatisme grave după incidentul de săptamana trecută. O arată raportul Institutului de Medicină Legală.

Fostul politician a fost deja luni la stomatolog, la un centru medical al Ministerului de Interne. Pentru că a făcut o cerere, va ajunge şi pe mâna unui dentist privat. Cât priveşte intervenţia, Poliţia recunoaşte că, potrivit procedurileor, cine refuză să se legitimize trebuie dus la secţie imediat. Nu comentează însă cazul Boureanu, pe motiv că există un dosar penal. 

Scandalul dintre Cristian Boureanu şi agenţii de la rutieră a durat minute bune. O arată chiar imaginile filmate de poliţisţii de acolo mai bine de şase minute.

Cu toate acestea, reprezentanţii Poliţiei Capitalei susţin că, dacă o persoană refuză să se legitimize, trebuie dusă imediat la secţie.

Oficialii au refuzat să spună dacă în cazul lui Cristian Boureanu s-a procedat sau nu corect, pe motiv că există un dosar penal. Între timp însă, jurnaliştii au publicat raportul medico-legal al fostului politician. Din document reiese că Boureanu a suferit o fractură, dar şi alte traumatisme. Fostul parlamentar este arestat preventiv şi va încerca vineri să îi convingă pe judecători să îl elibereze. 

Mai multe articole despre:
poliţişti Cristian Boureanu