MENIU

Bonurile valorice acordate pentru achiziționarea de calculatoare vor fi modificate. Decizia Guvernului

Ședință de guvern, miercuri

Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea ajutorului financiar în vederea achiziționării de calculatoare.

Miercuri, Guvernul va adopta un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei nr. 3 la Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin HG nr. 1294/2004.

”În anul 2021 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2020 şi anulate să nu fie folosite în anul curent. Din motive de siguranţă, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii şi seriei. Drept urmare, în anul 2021, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi maro deschis”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Tot miercuri, Guvernul va aproba şi o hotărâre pentru alocarea de resurse financiare din Fondul de Intervenţie pentru ”reparaţiile făcute de la începutul anului şi până acum în urma evenimentelor meteorologice”, a anunțat premierul Florin Cîțu.