MENIU

Bomboane care opresc dezvoltarea celulelor canceroase, create de o studentă din Cluj

Ioana Oprea, studentă la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj, a creat în laborator bomboane care inhibă celulele canceroase. Aceasta recomandă drajeurile Candy Shield ca fiind preventive şi nu curative.

Studenta a declarat pentru cluju.ro că bomboanele nu conţin zahăr, au efect anticancerigen, antioxidant şi hepatoprotector. Drajeurile conţin pulbere din turmeric şi afine. Astfel, acestea pot fi consumate şi de persoanele diabetice.

„Bomboanele inhibă dezvoltarea celulelor tumorale. Eu le-aş recomanda ca fiind preventive şi nu curative. Efectul anticangerigen a fost demonstrat prin studii in vitro. Datorită concentraţiei de extract de turmeric celulele canceroase pot fi distruse. Cred ca bomboanele trebuie introduse în alimentaţia copiilor pentru a preveni dezvoltarea tumorilor, dar şi a bolilor cardiovasculare.

Din cauză că alimentația din zilele noastre conține mult zahăr, am încercat să aduc ceva sănătos şi în acelaşi timp plăcut la gust. Totodată aspectul vizual contează, iar de aceea am ales să utilizez plante cu beneficii mari asupra organismului uman” a declarat Ioana pentru sursa citată.