MENIU

Bombă alimentară vândută la Târgul de Crăciun Constanța: Produse tradiționale FALSE ținute la 20 de grade - Scandal după dezastrul găsit de ANPC

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța între comisarii de la Protecția Consumatorului și comercianți. Inspectorii au descoperit la tarabe produse vândute ca fiind autentice din Ardeal, dar acestea erau, de fapt, preparate în Capitală, relatează Realitatea PLUS. 

 

Mai multe produse tradiționale au fost retrase de la vânzare la Târgul de Crăciun din Constanța, potrivit Realitatea PLUS.

Oamenii care mergeau la târg erau păcăliți de comercianți. De asemenea, zece kilograme de carne de porc au fost oprite de la vânzare după ce au fost ținute în condiții improprii, iar consumatorii erau în mare pericol. 

Inspectorii sanitari au fost sesizați de mai multe ori de turiști și au plecat în controale.

Au fost găsite produse alimentare care erau depozitate la o temperatură de 17 grade Celsius și în condiții precare.

De asemenea, activitatea unor comercianți a fost oprită după ce au fost prinși că nu respectă legea.

Potrivit șefului ANPC, Horia Constantinescu, mai multe produse aflate pe facturile comercianților nu coincideau cu zona de proveniență. Astfel, jumări sau tobă de Maramureș aveau, de fapt, ca zonă de proveniență, Bucureștiul, relatează ziarul local Amprenta.

 

 

Comercianții i-au reproșat lui Horia Constantinescu că nu a efectuat controalele înainte de deschiderea târgului.

Inspectorii ANPC au mai găsit și zeci de kilograme de carne de porc și produse din porc depozitate la temperatura de afară, adică la peste 20 de grade Celsius.

 

 

Mii de oameni care au mers la Târgul de Crăciun din Constanța au sesizat că au făcut toxinfecții alimentare după ce au cumpărat produse tradiționale.