MENIU

BOICOT la adresa companiilor austriece, în România - Mesajul premierului Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României este de părere că diplomația este calea de a relaționa cu Austria după refuzul de a ne primi în spațiul Schengen. Cu toate acestea, premierul spune că respectă atitudinea românilor de a boicota firmele austriece.

„Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziționăm o facem pe cale diplomatică și pe relația oficială, fără alte aspecte care să lase loc de interpretare. Ce face fiecare cetățean în parte e o decizie pe care o respectăm, fără să încurajăm într-un fel sau altul. Nu există o regulă sau decizie a companiilor de stat în acest sens”, a transmis Nicolae Ciucă, joi.

„Am anunțat că decizia de a vota împotriva aderării României la spațiul Schengen ne determină să ne mobilizăm mai bine pentru a îndeplini acest demers național. România merită să adere. S-a văzut susținerea pe care o are țara noastră în Parlamentul European. Iar dacă dl președinte a anunțat că există această posibilitate pentru 2023, noi vom continua demersul pentru a atinge acest deziderat”, a mai declarat premierul.

 

Mai multe articole despre:
ciuca schengen bruxelles boicot