MENIU

Bogdan Olteanu, vizitat în arest! Cine a venit să-l vadă pe fostul viceguvernator BNR

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu a fost vizitat, astăzi, în Arestul Central al Poliției Capitalei de rude și prieteni, înainte ca acesta să fie dus cu duba la sediul DNA pentru noi audieri în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Prima persoană care a venit să-l vadă pe Bogdan Olteanu a fost chiar sora acestuia, potrivit Realitatea TV.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în data de 12 august, arestarea preventivă a fostului viceguvernator Bogdan Olteanu pentru o perioadă de 16 zile, decizia fiind definitivă. Iniţial, instanţa hotărâse ca fostul viceguvernator să stea în arest la domiciliu.

El este cercetat pentru o acuzaţie de trafic de influenţă petrecut în 2008 când ocupa funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit legii, propunerea pentru funcţia de Guvernator al Deltei Dunării este făcută de Ministerul Mediului şi este aprobată de Guvern.