MENIU

Bogdan Olteanu, lăsat de judecător să plece în Oman - Fostul președinte al Camerei Deputaților este condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu, fostul președinte PNL al Camerei Deputaților, eliberat temporar din penitenciar, ar putea fi lăsat să plece cu familia în Oman. Călătoria ar urma să aibă loc în decembrie anul acesta, însă decizia nu este definitivă. 

Bogdan Olteanu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a executat 1 an și 8 luni. A fost printre primii beneficiari ai deciziei Curții Constituționale privind prescripția. Curtea de Apel București i-a acceptat, definitiv, în luna august, suspendarea pedepsei, astfel că acesta a fost pus în libertate. Pe de altă parte, Rudel Obreja, fostul șef al Federației Române de Box, eliberat din penitenciar pentru a se trata de cancer, nu a fost lăsat să părăsească țara pentru tratament. 

Tribunalul București îi permite fostului președinte PNL al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu – condamnat în 2020 la 5 ani de detenție pentru trafic de influență – să meargă în Sultanatul Oman în perioada 12-19 decembrie 2022, potrivit deciziei instanței. Decizia nu este definitivă.

În octombrie 2020, fostul președinte PNL al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat la 5 ani de detenție pentru trafic de influență. Bogdan Olteanu a fost găsit vinovat pentru că, în 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu şi oamenii lui ca să îl convingă pe premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu să îl numească pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Mai multe articole despre:
Bogdan Olteanu