MENIU

Bogații lumii investesc în buncăre de lux. Vânzările au crescut cu 500% la 3 săptămâni de la război

Sursa foto: Captură video / YouTube

Odată cu începerea războiului din Ucraina, piața buncărelor de lux a fost luată cu asalt. Vânzările au crescut cu 500% la trei săptămâni după începerea conflictului și mai multe companii spun că numărul comenzilor a crescut cu 1.000%. Aceste adăposturi subterane sunt rezistente la bombardamente și pot asigura supraviețuirea în cazul unui dezastru. 

Prețul buncărelor de lux variază între 40.000 și 100 de milioane de dolari. Miliardarii au luat cu asalt aceste buncăre odată cu declanșarea războiului.

Adăposturile de lux sunt dotate cu piscine, săli de conferință, dormitoare luxoase, grădini cu copaci și iarbă artificială, saună, cinematografe, săli de jocuri și chiar un garaj spațios.

Un astfel de buncăr poate găzdui până la 50 de persoane. Intrarea se face printr-un refugiu unde există un perete antiglonț și uși care pot rezista unor explozii masive.

Deși multe buncăre se află în Statele Unite, câteva se găsesc și în Europa. În Germania, un buncăr sovietic construit în anul 2016 poate proteja până la 500 de persoane timp de un an. Franța, în schimb, este una dintre cele mai slab echipate țări pentru că deține doar 1.000 de buncăre, dintre care 400 sunt private și 600 militare.

Potrivit studiilor făcute de specialiștii companiilor, buncărele sunt capabile să reziste la dezastre naturale, radiații și lovituri de rachete. 

Mai multe articole despre:
buncare de lux buncare razboi ucraina