MENIU

Bogații îi întorc spatele lui Putin. 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în 2022

Sursa foto: Pixabay

Peste 15.000 de milionari ar putea părăsi Rusia în acest an. Bogații întorc spatele regimului lui Vladmir Putin după invazia Rusiei în Ucraina, arată o analiză privind migrația.

Se estimează că aproximativ 15% dintre rușii cu active în valoare de peste 1 milion de dolari ar urma să emigreze în alte țări până la sfârșitul anului 2022, potrivit analizelor statistice privind migrația, realizate de Henley & Partners, o companie cu sediul la Londra, care acționează ca intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia.

„Rusia se confruntă cu o hemoragie a milionarilor”, a declarat Andrew Amoils, coordonatorul echipei de cercetare la New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley, potrivit The Guardian.

„Bogații au emigrat din Rusia într-un număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, ca o avertizare timpurie cu privire la problemele actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, decăderea unei țări a fost de obicei precedată de o accelerare a emigrării persoanelor bogate, care sunt adesea primele care pleacă, deoarece dispun de mijloacele necesare pentru a face acest lucru”, a mai precizat Amoils.

Mai multe articole despre:
milionari rusia razboi ucraina