MENIU

Bode, despre incidentul diplomatic de la Parlament: Nicio mașină a corpului diplomatic nu a fost vandalizată

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că nicio mașină a corpului diplomatic nu a fost vandalizată de protestatarii care au intrat în curtea Senatului. Recația șefului MAI vinde după ce media a relatat faptul că mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România ar fi fost vandalizate de protestatarii sosiți la Palatul Parlamentului, acolo unde câteva sute de oameni s-au adunat încă de la primele ore ale diminieții, în încercarea de a opri adoptarea legii care prevede obligativitatea certificatului verde. Protestatarii s-au arătat, de asemenea, nemulțumiți de noile restricții impuse românilor la intrarea în țară.

„Nicio masina a corpului diplomatic nu a fost vandalizată”, a declarat Bode, potrivit HotNews.ro.

Ministrul a precizat că nu același lucru se poate spune de alte vehicule, aflate în parcarea Parlamentului, în timpul protestelor de astăzi.

Reamintim că, potrivit presei centrale, mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de protestatari, în cadrul manifestației de astăzi, de la Parlament.

Mai mult, spun aceleași media centrale, se pare că Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, a fost blocat în Parlament din cauza protestului AUR. El ar fi fost scos din sediul instituției cu sprijinul SPP și al Jandarmeriei. Ambasadorul Japoniei a fost prezent la un eveniment la Senat, la Comisia de Politica Externă. Senatorii și-au prezentat scuze ambasadorului.