MENIU

Boc, la Realitatea PLUS: „Vârstnicii, prioritatea zero pentru Primărie”

boc situatia varstnicilor

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a intrat în direct la Realitatea PLUS, vorbind despre modul prioritar cu care tratează municipalitatea problema persoanelor peste 65 de ani, dar și problema medicilor din linia întâi de luptă cu virusul corona.

Emil Boc: „Există cadrul legal pentru aprovizionare. Ne adresăm persoanelor peste 65 de ani, care locuiesc singure. Soluția noastră a fost crearea unui TEL-Verde cu șapte operatori, care răspund concomitent. Este o linie gratuită dedicată vârstnicilor. Le rezolvăm problemele în ordinea urgențelor care apar. Am colaborat cu asociații, cu biserici și avem o listă cu 1.200 de persoane inventariate. Vorbim de persoane peste 65 de ani, care au nevoie de ajutor în această perioadă în care nu pot ieși.

Le asigurăm ce au nevoie la domiciliu sau le cumpărăm pe banii lor ce au nevoie la domiciliu. Alimente, medicamente. Ei sunt prioritatea zero pentru noi. A doua preocupare pentru noi este personalul sanitar, care lucrează practic non-stop. Cu bunăvoința unor persoane din Cluj le-am pus medicilor la dispoziție camere de hotel, ca să nu mai meargă acasă, să îi infecteze pe cei dragi.”

Mai multe articole despre:
cluj coronavirus emil boc