MENIU

Bobby Păunescu vrea insolvența firmei care deține studiourile Buftea

<p>Bobby Păunescu</p>

Lovitură de teatru în procesul insolvenţei companiei care deţine studiourile Buftea. Așa-zisul om de afaceri Bobby Păunescu, acționar și la B1 TV, nu a mai achitat niciun leu societăţilor cărora le datorează bani. Deşi promisese asta încă din luna aprilie. Mai mult, reprezentanţii firmei care deține studiourile Buftea au deschis IERI un proces separat şi cer Tribunalului Ilfov să le aprobe insolvenţa. 

Bobby Păunescu: ”Aveti dreptate este un optimism extraordinar sa poti sa faci lucrul asta. O parte din aaa, practic am platit o mare parte din suma, o sa platim si alta parte”.

Trei luni au trecut de la aceste declaraţii, iar omul de afaceri nu şi-a respectat promisiunile făcute companiilor cărora le datorează bani. Ba chiar în proces au mai intervenit alte două firme care vor să îşi recupereze datoriile.

IOAN GEORGESCU, avocat creditor: ”Este evident ca până acum nu a fost platită, este evident ca minte si ca interesul sau este sa tergiverseze acest dosar cat poate de mult”.

Reporter: ”Din aprilie nu s-a mai facut nicio plata, din ce am inteles?”

CIPRIAN PARASCHIV, avocat creditor: ”Așa se pare! Vom vedea. Noi tot speram, nu? Vrem sa ne recuperam banii”.

Nu numai că nu a reuşit să dea înapoi datoriile, ba chiar firma la care acţionar este Bobby Păunescu a întors armele. Deşi se aştepta să nu mai facă faţă ofertelor de la Hollywood sau Bollywood, până la urmă ieri, tot la Tribunalul Ilfov, Bucharest Film Studios a cerut, într-o acţiune separată, să îi fie declarată insolvenţă.

Pentru ca instanţa să conexeze cele două procese, judecata s-a amânat pentru luna septembrie.

Compania Bucharest Film Studios, deţinută de controversatul om de afaceri Bobby Păunescu, şi-a mai cerut o dată insolvenţa în data de 28 martie. Pentru datorii totale de 203 milioane de lei.

Opt zile mai târziu, cererea a fost retrasă. Pentru că în această perioadă, curat coincidență, guvernul a promis facilități fiscale celor de la studiourile Buftea, cu condiţia să primească investiţii străine.

IOAN GEORGESCU, avocat creditor: ”Dacă dumnealui este optimist si considera ca va castiga contracte cu parti straine este bine pentru masa credala, dar o finantare de la Guvern pentru o entitate juridica particulara mi s-ar parea discriminatorie”.

Mai multe articole despre:
Buftea Bobby Păunescu