MENIU

Bobby Păunescu, reacție după ce Italia a naționalizat o rafinărie Lukoil: "România ce a naționalizat? În România nu sunt active ale oligarhilor?"

Bobby Păunescu

Bobby Păunescu a comentat duminică seara decizia recentă a Italiei de a naționaliza o rafinărie Lukoil care ar fi fost supusă sancțiunilor privind oligarhii ruși care dețin bunuri în alte țări. Regizorul și președintele ARMIS a explicat că și România are o lege prin care poate lua asemenea măsuri însă momentan nu s-a întâmplat nimic.

"Sunt mai multe lucruri care se întâmplă: văd foarte multă activitate în Italia de curând, o știre în care se anunță că guvernul din Italia dorește să nationalizeze o rafinărie aparținând a Lukoi. Totuși, Italia vedem o schimbare radicală de la a nu susține sancțiunile inițial, schimbarea majoră în bine din punctul nostru de vedere. Valoarea este imensă, vorbim de o rafinărie.
 
În România probabil că nu sunt active ale oligarhilor care au mâinile murdare de sânge?", s-a întrebat Bobby Păunescu istoric. 
 
"Italia e o țară foarte înțeleaptă cu politică externă. Făcea parte din țările cu datorii mari, dar Italia s-a împrumutat în interior, de la cetățeni. România ce a naționalizat? Că legea a trecut. E o ordonanță de guvern, e vorba dacă sunt active care fac parte din cele supuse sancțiunile, ele trebuie să treacă prin această acțiune. Italia nationalizeaza o rafinărie, noi îi protejăm, dacă ar fi vreun interes strategic deosebit, dar nu este din păcate. Îi protejăm pe ruși dar îi atacăm pe români", a mai explicat Păunescu.
 
"Ideea este că ceea ce ne interesează în mod normal, sau ar trebui să-i intereseze pe cei care administrează această țară, să colecteze cât mai mulți bani de la oamenii care în primul rând își fac de cap prin România, să se concentreze pe chestiunea asta, să respecte cu adevărat cetățeanul care le plătește salariile. Acest stat trăiește din banii fiecăruia, acest stat încearcă să dea pe cât poate, cu noul guvern văd că se mișcă lucrurile cât de cât. Statul nostru, autoritatea ANAF care este o instituție foarte interesantă, acolo sunt oameni de peste tot. Acești oameni lucrează la, din păcate, nu în eșaloanele superioare, la ordin, îmi asum ce spun. Am scris chestiunea asta, vom merge mai departe. 4 ani de zile au stat în control pe această televiziune (n.r. B1 TV) pentru că se spuneau lucruri despre Revoluție care în altă parte nu se spun, poate la Realitatea mă aștept să se mai spună așa", a mai spus Bobby Păunescu.
 
 
 
 
 
 
 
Mai multe articole despre:
bobby paunescu