MENIU

Bobby Păunescu: Oameni din servicii ar fi complotat împotriva intereselor americane și NATO

Bobby Păunescu

Regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu susține că în serviciile secrete din România ar fi existat, după căderea regimului comunist, o divizie antiamericană, al cărei scop era să-i discrediteze pe oamenii influenți din politică și afaceri care aveau viziuni proocidentale.

Într-o emisiune TV, omul de afaceri a afirmat că existența unei astfel de grupări ar fi ajuns și în atenția Departamentului de stat american. „Dacă este adevărat, înseamnă că acei oameni (din serviciile secrete române – N.R.) fac poliție politică. Sigur, nu ne referim la serviciul în ansamblu, ci la unii oameni din servicii, chiar dacă unii erau șefi. (...) Există suspiciuni rezonabile că în cadrul unu serviciu secret din România s-a creat, după intrarea României în NATO o divizie antiamericană. (...)  Dacă pe vremea lui Ceaușescu exista o divizie antisovietică, după 1989, niște generali s-au hotărât să creeze o divizie, care se pare că nu mai există, a cărei orientare era antiamericană. Așa se explică foarte multe lucruri. Dacă cineva a gândita așa ceva, este o trădare de ultima speță, oamenii aceia ar merita 25 de ani”, a afirmat Bobby Păunescu.

Acesta a mai relatat și un alt scenariu, privind presupusele metode neortodoxe pe care le-ar fi folosit respectiva divizie.

„De 20 de ani, există sau a existat o divizie în care fete care proveneau din familii cu probleme mari, care au fost abuzate în copilărie, erau preluate de această direcție și li se inducea 2 lucruri: li se ștergea orice fel de credință, în caz că era religioasă i se spunea „dacă există Dumnezeu, de ce nu te-a apărat de abuzurile familiei”, iar al doilea rând li se reducerea aproape de zero empatia, le transformau într-un fel de criminali fără mamă, fără tată, care nu mai credeau în nimic. (...) Această divizie, care este creația unei minți bolnave, aceste fete erau silite să se împrietenească, să se logodească sau să se căsătorească cu cetățeni români importanți sau cu potențial care aveau simpatii provestice și proamericane. Misiunea acestor fete era să umilească persoana respectivă in fața celorlalți și să le rupă relațiile de prietenie cu apropiații”, a mai afirmat Bobby Păunescu.