MENIU

Apelul fără precedent la șeful Guvernului! Bobby Păunescu: Domnule Ciucă, puteți să faceți plângere la Haga în dosarul Revoluției

Bobby Păunescu

"În România, dupa Revoluție, puterea a foat acaparată. S-au creat premizele ca oamenii să iasă în stradă. Oamenii erau nervoși, erau nemultumiți de neajunsuri, de situație. Sigur, oamenii suferă și acum. Eu am în casă microfoane, nuu am fost lasat sa candidez. Dl Mărieș se luptă și acum (pentru a se face lumnă în dosarul revoluției - n.r.). Trebuia sa fiu martor în acel proces și nu am putut să fiu pentru că n-a vrut doamna judecătoare", a afirmat Bobby Păunescu, duminică seara, în emsiunea Talk B1TV. În context, el a făscut un apel către actualul premier al României, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat să semneze trimiterea acestui dosar către Tribunalul Penal de la Haga.

"Dl Maries se afla la aceasta televiziune pentru ca aici se poate spune tot. Sunteti aici pentru ca lucrurile trebuie sa se afle. Dl Ciuca, dvs puteti face aceasta plangere. 

Cei care au luat puterea dupa 89 au mai ramas putini dar si-au pus niste oameni care sunt de 17-18 ani in Servicii", a afirmat Bobby Paunescu.

Marius Bostan, fondatorul proiectului RePatriot, a aratat, in context, ca "Romania, pana in 1996 a fost condusa de o banda de oameni, a fost pura butaforie".

"Au subminat increderea in Romania. Mii de tineri au plecat din Romania. De asta este important sa spunem adevarul. Romania poate fi reconstruita", a spus Bostan.

El a aratat ca Justitia din Romania trebuie sa gaseasca resursele de a se insanatosi. "Noi ne dorim ca Justitia sa se faca bine. Daca noi nu avem capabilitatile astea... Atat timp cat acest diosar nu a fost rezolvat de Parchetul Militar, una din solutii inaintata de Asociatia 21 decembrie a fost de constituire a unei grupari, a unei structuri specializate in asa ceva. Ori se face uns erviciun special pentru asta. Exista suspiciunea ca Parchetul Militar nu e in stare..."

Prședintele Asociației  21 decembrie 1989, Doru Mărieș: "Cum sa se faca un dosar? E un odar politic. Asa e si 10 august. Nu discutam de fapte marunte. Discutam de autoritatile statului. Dl ciuca este astazi. E o onoare pentru primul-ministru acre face aceasta actiune.

Jurnalistul Mihai Octavian Rusu este de parere ca premirul "Nicolae Ciuca poate sa faca fara probleme plangerea la Haga dupa ce are deciziile de la CEDO si Luxemburg".

Mai multe articole despre:
bobby paunescu bobby paunescu b1tv