MENIU

”Boala viitorului” afectează tot mai multe persoane. Care sunt simptomele

Depresia este considerată a fi ”boala viitorului”. Aceasta afectează persoane de toate vârstele și, de cele mai multe ori, nu îi este acordată importanța necesară. 

Printre simptomele depresiei se numără:

- lipsa interesului fata de toate activitatile agreate in trecut;
Renuntarea la vechile hobby-uri, evitarea grupului de prieteni, lipsa interesului pentru sex.

- iritabilitate si anxietate;
Schimbarea temperamentului, agresivitate inexplicabila, imposibilitatea relaxarii.

- adoptarea cu greu a deciziilor
Depresia impiedica gandirea limpede si concentrarea, astfel incat pana si cele mai simple decizii par dificil de adoptat; o simpla decizie devine o sarcina coplesitoare.

- sentimente de vinovatie sau inutilitate
De regula, aceste sentimente sunt exagerate si apar in situatii inadecvate. Sentimentul de vinovatie poate aparea la savarsirea unor greseli minore, neidentificate de cei din jur, sau in situatii care nu tin de cel in cauza; persoana depresiva are intentia de a se considera invinovatit/vinovat pentru greselile altor persoane.

- tendinte sinucigase/contemplare asupra mortii
Unele persoane considera ca moartea lor ar reprezenta un bine general, viata fiind lipsita de importanta, conform sfatulmedicului.ro.

Depresia şi unele dureri de cap sunt cauzate de dezechilibre ale concentraţiilor de serotonină, dezechilibre ce pot fi reparate cu succes cu ceai de sunătoare.

Una din componentele active este hiperforina, care este eficace și în tratamentul alcoolismului cu toate că doza optima si siguranţa în acest caz nu au fost studiate in profunzime. 

Mai multe articole despre:
tratament depresie remediu