MENIU

BOALA CUMPLITĂ care seceră mii de români. Medic, semnal de alarmă: Ajung la spital într-un STADIU AVANSAT 

BOALA CUMPLITĂ care seceră mii de români

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara au lansat, joi, un apel către toţi pacienţii care prezintă simptome deosebite şi care persistă mai mult de trei săptămâni să vină la controlul de specialitate cât mai curând, întrucât pot fi semnele de debut ale unui cancer pulmonar pentru care trebuie început cât mai rapid tratamentul curativ.

Pneumologul Emanuela Tudorache, atestat în endoscopie bronşică la Spitalul "Dr. Victor Babeş" din Timişoara, a declarat, joi, că pacienţii cu cancer pulmonar se prezintă la spital într-un stadiu avansat al bolii, care nu mai permite decât un tratament paliativ, scrie agerpres.ro.

"Vorbim despre pacienţii care tuşesc de mai mult de trei săptămâni, care au o scădere ponderală accentuată sau hemoptizie (spută cu sânge). Pacientul este internat pentru a putea realiza investigaţii complexe în vederea stabilirii unui diagnostic", spune dr. Emanuela Tudorache.

Cancerul pulmonar este, în Europa, al doilea cel mai răspândit tip de cancer. Majoritatea neoplaziilor pulmonare sunt diagnosticate la pacienţi cu vârstă de peste 65 de ani. Cancerul pulmonar provoacă, anual, peste 1,6 milioane de decese, iar rata de supravieţuire la 5 ani este de sub 20%.