MENIU

BNR reacţionează şi confirmă falsul care ar fi dus la interzicerea lui Oreste la Realitatea TV

<p>BNR </p>

BNR susține, intr-un raspuns la o solicitare, referitor la dezvăluirile lui Alexandru Cautis privind motivul interzicerii lui Oreste Teodorescu la Realitatea Tv, ca actul respectiv nu apartine Bancii. Institutia precizează că a sesizat procurorii, insa cazul a fost inchis in 2016, decizia procurorilor fiind mentinuta de judecatori.

La data de 19.10.2012, BNR a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 3, care a facut cercetari pentru "comiterea fals in insrisuri oficiale si uz de fals in legatura cu plasmuirea si folosirea referatului nr. XIV/4/6955/26.07.2010, pretins a fi al BNR", se arata in raspunsul BNR.

Ulterior, precizează reprezentantii BNR, s-a format un dosar care a fost trimis la Parchetul General, iar ulterior a fost inchis in februarie 2016.

"Prin aceasta, Parchetul a reținut faptul că nu rezulta in mod evident ca referatul nr. XIV/4/6955/26.07.2010 (..) este in intregime plasmuit, continutul sau fiind intergral diferit de continutul adresei nr. XIV/4/6955/26.07.2010 emisa in realitate de BNR", transmite BNR.

"Prin aceeași ordonanță, Parchetul a dispus: (1) Renuntarea la urmarirea penala in cauza avand ca obiect infractiunea de fals material in înscrisuri oficiale (..) constând in plasmuira referatului nr. XIV/4/6955/26.07.2010, pretins emis de BNR si a Tabelului nominal de evaluare titluri sesizata de reprezentantii BNR si ai Ministerului Finantelor Publice, intrucat nu exista interes public in urmarirea acestuia. (2) Clasarea cauzei privind faptele de uz de fals si tentativa de inselaciune (..), intrucat faptele nu sunt prevazute de legea penala (3) Clasarea cauzei privind infractiunile de furt si inselaciune (..) intrucat nu s-a dovedit comiterea acestora, mai spun reprezentantii Bancii.

Stiripesurse.ro

Mai multe articole despre:
BNR Realitatea Tv Oreste Teodorescu