MENIU

Bloc de 9 etaje, din Kiev, LOVIT de bombardamente: s-a declanșat un INCENDIU MASIV! Bilanț provizoriu: 2 morți și mai mulți răniți

Un bloc de locuințe de 9 etaje, din Kiev, s-a prăbușit parțial, în această dimineață, după ce a fost lovit de artileria rusă. Bombardamentul a fost urmat de un incendiu. Din primele informații, două persoane au murit și alte 3 au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale. Au existat și răniți, și aici vorbim despre 9 persoane, care au primit îngrijiri la fața locului, anunță NEXTA.

„Pe14 martie, la ora 05:09, un obuz de artilerie a lovit un bloc de nouă etaje de pe strada Bohatyrska 20 din districtul Obolonskyi, provocând distrugeri parțiale de la etajele 1 și până la 3 și incendierea apartamentelor de la etajele 3 și 4”, susține Anton Gerashchenko, consilier al ministrului afacerilor interne al Ucrainei, pe Telegram, relatează Ukrinform.

Serviciul de Urgență de Stat al Ucrainei anunță, la rândul său, tot pe Telegram, că „a avut loc o distrugere parțială a casei scărilor de la etajele 1 și până la 3 și a fațadei casei scărilor de la etajele 1 și până la 9, precum și incendii în apartamentele de la etajele 3 și 4".

La ora 07:04, incendiul a fost izolat pe o suprafață de 500 de metri pătrați. Unitățile SES (Serviciul de Urgență de Stat) au salvat patru persoane, operațiunile de căutare continuând și la această oră.

Reamintim că, pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat război Ucrainei și a lansat o invazie pe scară largă. De atunci și până în prezent, trupele rusești bombardează și distrug infrastructura, efectuează bombardamente masive în zonele rezidențiale ale orașelor și orașelor ucrainene folosind artilerie, MLRS și rachete balistice.

În Ucraina a fost impusă legea marțială și a fost anunțată mobilizarea generală. Aflat în cea de-a 19 zi de război, Guvernul de la Kiev continuă să-i respingă pe invadatorii ruși.