MENIU

Blestemul Titanicului. Scad șansele de salvare a celor 5 oameni blocați în submarin. Noul anunț al echipelor de salvare

Scad șansele de salvare a celor 5 persoane aflate în minisubmarinul blocat în adâncuri, lângă epava Titanicului. Specialiștii estimează că aparatul mai are o rezervă de oxigen de cel mult 20 de ore, iar cursa contracronometru pentru salvarea lor s-a accelerat. Reprezentanții Gărzii americane de Coastă au anunțat, miercuri seară, că noile căutări n-au dat roade, iar mobilizarea unor noi efective ar putea dura mai mult decât rezerva estimată de oxigen.

Salvatorii care au folosit un sonar pentru a căuta minisubmersibilul Titan, cu cinci persoane la bord, au detectat sunete descrise drept "bubuituri", în zona din Atlanticul de Nord unde nava a dispărut în urmă cu 3 zile.

 

 

 

Un scafandru expert consultat de postul franțuzesc BFM TV susține însă că șansele de a recupera nava sunt relativ mici, pentru că astfel de situații sunt mult mai complexe decât pare la prima vedere.

"Nu este un avion, nu are o cutie neagră care emite regulat semnale SOS acustice. Aveam de-a face cu un aparat care, practic, nu este cu adevărat echipat pentru a putea fi salvat", a explicat expertul scafandru Bertrand Sciboz.

 

 

 

Operațiunea este îngreunată și de curenții submarini puternici, care poartă submersibilul Titan în derivă, astfel încât poziția acestuia este destul de greu de determinat.

 

Mai multe articole despre:
titan titanic submarin blocat blestem